Probabil si tu ai tot auzit de exercitiile cardio si de efectele lor benefice asupra sanatatii inimii, celulitei si excesului ponderal. Insa stii exact in ce constrau ele si ce le face atat de deosebite?

Acest tip de activitate fizica ofera multiple beneficii sanatatii celor care le practica. Iata cateva motive principale pentru a include exercitiile cardio in antrenamentul de rutina al oricarei persoane:

  • cresc rezistenta inimii;
  • intaresc plamanii si cresc capacitatea acestora;
  • stimuleaza metabolismul, contribuie la arderea caloriilor si ajuta la scaderea in greutate;
  • ajuta la reducerea stresului;
  • cresc nivelul de energie;
  • scad riscul aparitiei infarctului si a diabetului zaharat;
  • determina instalarea unui somn odihnitor.

În afara faptului că exercițiile de tip cardio îți cresc bătăile inimii, ele ajută și la accelerarea altor procese din organism, ce alcătuiesc metabolismul. Vorbind la modul general, cu cât mai intensă este o sesiune de antrenament cardio, cu atât mai evidente sunt creșterile proceselor metabolice.

Iar atunci când metabolismul este bun, îți poți menține mai ușor greutatea sau poți slăbi mai ușor, după caz.

Cu ajutorul exercitiilor de tip cardio se pot pierde multe calorii, de aceea acestea pot fi utilizate la planul de antrenament pentru slabit, mai mult sau mai putin, in functie de intensitatea activitatii alese.

Daca nu se doreste sa se piarda in greutate, se vor consuma mai multe calorii decat cele utilizate in scopul mentinerii greutatii in mod normal. In cazul in care scaderea numarului de kilograme devine un obiectiv, se va face un antrenament in forta in care se vor include si exercitii cardio. Cel mai bun plan de antrentament include exercitii fizice care cresc rezistenta la efort a organismului si cele de tip cardio. Beneficiile pentru sanatate includ oase si muschi mai puternici, o postura corecta si un echilibru mai bun. Desigur, modificarea in sens pozitiv a aspectului exterior va fi factorul motivant. Un tonus muscular ridicat ar trebui insotit de un antrenament in forta.

Exercitiile fizice pentru scaderea numarului de kilograme sunt exercitii de rezistenta si tonifiere a organismului.